Bilverkstad Tumba – bilvård i toppklass

Upplev förstklassig bilvård i Tumba!

Vår moderna bilverkstad i Tumba erbjuder vi expertis som håller ditt fordon i optimalt skick. Med skickliga mekaniker, avancerad utrustning och snabb service levererar vi pålitliga lösningar. Från regelbundet underhåll till snabba reparationer och däckbyten, vi är din pålitliga partner för en smidig körupplevelse. Vi tar hand om din bil som om den vore vår egen!

Bilverkstad Tumba – detta ingår i en bilservice

 • Oljebyte. Säkerställer smörjning av motorn och minskar slitage.
 • Luftfilterbyte. Viktigt för bränsleeffektivitet och prestanda.
 • Bränslefilterservice. Vi ser till att bränslesystemet är rent och effektivt.
 • Bromssystemkontroll. Kontroll av bromsskivor, bromsbelägg, bromsvätska och andra bromskomponenter för att säkerställa att bromssystemet fungerar som det ska.
 • Däckrotation och balansering. Förlänger livslängden på däcken och säkerställer jämn slitning
 • Belysningskontroll. Kontroll av alla bilens lampor, inklusive strålkastare, bromsljus, blinkers och andra ljus.
 • Batteritest. Kontroll av batteriets laddning och byte om det är nödvändigt.
 • Kylvätskenivå och kylsystemkontroll. Kontroll av kylvätskenivån och kylsystemet för att förebygga överhettning och motverka frost.
 • Avgassystemkontroll. Inspektion av avgassystemet för att upptäcka eventuella läckor eller skador.
Bilverkstad Tumba

Viktigt med kontinuerlig bilservice

Som bilägare är det alltid viktigt att bilen fungerar som den ska. Men det är långt ifrån alltid det är så. För att en bil ska rulla trafiksäkert på vägarna krävs kontinuerlig service. På vår bilverkstad i Tumba finns erfarna och kunniga mekaniker som ger din bil den översyn den behöver för att vara trafikduglig under en längre tid.

Det kommer garanterat att löna sig att lägga en slant på förebyggande åtgärder för din bil. Inte minst är det viktigt att anlita en auktoriserad verkstad som ger dig korrekta noteringar i din digitala servicebok. Att allt är korrekt noterat kan vara mycket behjälpligt – både för dig som ägare, verkstaden och inte minst inför en eventuell försäljning av bilen.

När bilen inte fungerar som den ska eller har blivit krockskadad behöver den en rejäl reparation.

En välskött bilverkstad i Tumba

Välkommen till en välskött bilverkstad i Tumba med erfaren och kunnig personal. Hos oss erbjuds du som kund professionella reparationer och allmän bilservice. Alltid med 3 års garanti på reservdelar och arbete.

Alla bilägare vill att bilen ska rulla på problemfritt, men så är tyvärr inte alltid fallet. Kontinuerlig service behövs för att bilen ska fungera som den ska och för att du ska slippa missöden i framtiden. Vi ger din bilen den vård den behöver för att hålla över tid.

Det är alltid bäst att anlita en auktoriserad bilverkstad så att du får korrekta stämplar i serviceboken. Detta är bra att veta vid framtida servicebesök och även för nya ägare vid en försäljning.

Vi hjälper dig välja rätt däck

När det är dags att byta till sommar- eller vinterdäck kan det vara svårt att veta vilka däck som passar bäst. Kom in med din bil så tar vi fram ett par alternativ som passar såväl bil som plånbok. Mycket av bilens säkerhet sitter vintertid i kvaliteten på däcken, därför är det mycket viktigt att inte kompromissa med kvaliteten och köpa alltför dåliga däck.

Vi kan även erbjuda däckhotell, vilket innebär att vi förvarar dina sommardäck under vintern och dina vinterdäck under sommaren. Sparar mycket plats i garaget eller förrådet.

Däckbyte – så går det till

 • Lyft upp bilen med hjälp av domkraften och se till att den är säkert upplyft innan du börjar byta däcket.
 • Använd hjulmutternyckeln för att lossa hjulmuttrarna innan du lyfter av det gamla däcket.
 • Montera det nya däcket och dra åt hjulmuttrarna diagonalt och successivt för att säkerställa en jämn montering.
 • Sänk ner bilen med domkraften och dra åt hjulmuttrarna igen när bilen står på marken.
Däckbyte Tumba
Bilmekaniker på Bilverkstad i Tumba

Frågor och svar om vår bilverkstad

Vi är kunniga och erfarna inom ett brett spektrum av bilmodeller och märken, inklusive men inte begränsat till de mest populära på marknaden.

Tiden varierar beroende på omfattningen av servicen, men en standardbilservice tar oftast mellan 1-2 timmar.

Ja, vi erbjuder garantier på våra reparationer och tjänster. Garantivillkoren kan variera beroende på typen av arbete som utförs.

Bilverkstad Tumba – service av högsta klass

En bilservice hos oss innebär att vi gör en grundlig kontroll där vi kontrollerar de grundläggande funktionerna så att vi vet att allt fungerar korrekt.

Våra mekaniker utför även oljebyte, byter ut olje- och luftfilter – detta är bra för bränsleförbrukningen. Vi kontrollerar även bilens alla vätskor och fyller på vid behov. Inte minst är det viktigt att bromsvätskan är fräsch, otroligt viktigt för trafiksäkerheten. Vid behov byter vi även ut bilens tändstift.

Välkommen till en auktoriserad bilverkstad i Tumba – vi ser till att du kan köra tryggt på vägarna.

Bilar utsätts för hårt slitage

Moderna bilar har mycket mekanik och elektronik som utsätts för hårt slitage under den dagliga användningen på vägarna. Därför börjar vi alltid med en grundläggande felsökning för att hitta fel och åtgärda dem på bästa sätt.

Har du fått en eller flera 2:or på bilprovningen? Vi hjälper dig att åtgärda nedslagen så att din bil blir säker igen och får godkänt.

Vi garanterat ett lika bra kvalitet på våra arbeten som en märkesverkstad – dessutom till ett mycket bra pris.